Children

Kinderen

IMG_7286In dit bed werken 13 buurtkinderen met veel plezier aan hun eigen tuintjes. Onder leiding van Schooltuinmeester Bert (De Roos, Westerpark) hebben de kinderen samen de grond aangeharkt en de eerste letter van hun naam in rucolazaadjes gezaaid. Verder hebben de kinderen onder andere broccoli, spitskool, bloemkool, sla, radijs, wortelen, aardappelen en uien geplant en gezaaid. En vervolgens goudsbloemen en Oostindische kers, die zowel insecten weghouden van de groentes, als ook eetbaar zijn. De kinderen zullen samen voor hun tuintjes zorgen, de plantjes water geven en de groenten oogsten als de tijd rijp is…

  • Bed ontwerp: Meester Bert Ydema, asmydema@hotmail.com

Children

vyon childrens bed mayIn 2013, 13 local children planted a bed under the guidance of former school garden teacher Meester Bert (De Roos, Westerpark). The children prepared the ground and sowed the first letter of their name in rucola seeds. They also sowed broccoli, cabbage, cauliflower, lettuce, radishes, carrots, potatoes and onions, as well as calendula and nasturtium flowers to keep away insect pests and to eat! In 2014 and beyond, we will engage the children in various gardening activities and workshops.

  • Bed design: Meester Bert Ydema, asmydema@hotmail.com
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s